چانهزنی دولتیها برای تایید مناطق آزاد جدید در مجمع تشخیص مصلحت
با وجود مخالفت مکرر شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، گویا طرفداران افزایش مناطق آزاد و ویژه تمام تمرکزشان را بر افزایش مناطق آزاد گذاشته و دست از چانهزنی برنمیدارند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بحث بر سر افزایش مناطق آزاد و ویژه مختص مجلس دهم نیست. در اواخر دوره نهم مجلس (۱۳۹۴) هم لایحه ایجاد چند منطقه آزاد و ویژه در دستور کار مجلس قرار گرفت، اما در نهایت نمایندگان با آن مخالفت کردند.
در مجلس دهم، اما نه تنها لایحه جدید دولت مبنیبر ایجاد ۸ منطقه آزاد تجاری_صنعتی و ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی مقبول افتاد، بلکه نمایندگان در اقدامی تأملبرانگیز ایجاد ۹۰ منطقه ویژه اقتصادی را (توزیع شده در سراسر کشور) روی آن تلنبار کردند؛ اما در هر بار تصویب به در بسته خوردند.
بررسی تاریخچه مصوبات افزایش مناطق آزاد و ویژه نشان میدهد، نمایندگان مجلس دهم از شهریور ۱۳۹۷ تا دی ۱۳۹۸، ۴ بار لایحه و طرح افزایش مناطق آزاد و ویژه را به تصویب رساندند، اما در هر ۴ مرتبه شورای نگهبان مصوبات مذکور را مغایر با اصول ۴۵، ۷۴، ۷۵ و ۸۵ قانون اساسی و موازین شرعی دانست.
براساس بند دوم اصل ۱۱۰ قانون اساسی، هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام توام با مخالفت شورای نگهبان، مصوبه افزایش مناطق آزاد و ویژه را پس از اولین و چهارمین مرتبه تصویب، مغایر با بند ۱۱ و ۱۷ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و بند ۱ جزء «د» سیاستهای کلی آمایش سرزمینی عنوان کرد.
لینک منبع خبر: اینجا کلیک کنید
برچسب ها :دولت روحانی ، مجمع تشخیص مصلحت نظام ، مناطق آزاد تجاری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0